Thuis in de Peel

Meijel is een van de oudste plaatsen in de Peel.

Het dorp ligt aan de zuidzijde van dit overweldigende natuurgebied. Te midden van eindeloze bossen, moerassen, vennen en lavendelheiden, die worden doorkruist door wandelpaden met ontelbare knuppelbruggetjes.

Meijel is gelegen in Noord-Limburg en kent een rijke historie en diende vroeger als doorgang, kruispunt in of naar de Peel. Meijel kent het ook een eigen dialect, Mééls.

Wonen in Meijel

Kom erbij!

Gelegen op de grens van Limburg en Brabant heeft Meijel altijd invloeden gekend uit verschillende windstreken. En ook vandaag de dag voelen nieuwkomers, zich er snel thuis.

Het is een levendige gemeenschap waar men graag gezamenlijk activiteiten onderneemt. Dat blijkt wel uit de meer dan honderd verenigingen die het dorp rijk is. Of je nu graag een sport of een andere hobby in clubverband beoefent, in Meijel hoeft niemand langs de kant te blijven staan.

Het verleden blijft levend

Meijel was eeuwenlang een belangrijk turfstekerscentrum.

Dat zie je nog overal in het dorp terug. Bijvoorbeeld op en rond het Raadhuisplein, dat de afgelopen jaren opnieuw is ingericht en bestraat, met allerlei verwijzingen naar het verleden. Zoals de zitbankjes in de vorm van turfblokken die te drogen liggen. Typisch Meijels!

#

Bereikbaarheid

Buiten wonen,maar wel snel in de stad

Meijel is al lang niet meer ‘het eilandje in de Peel’ zoals het ooit te boek stond. Tegenwoordig zijn de verbindingen met de omgeving uitstekend.

Het dorp ligt zeer gunstig ten opzichte van Weert, Venlo, Roermond en Eindhoven. Dankzij de ligging aan de A67 ben je binnen dertig autominuten in hartje centrum van elk van deze steden. Geen wonder dus dat Meijel een populaire woonplaats is voor forenzen die in de stad werken, maar thuis liever groene natuur om zich heen hebben dan grijs beton.

Alles bij de hand

Vraag een inwoner van Meijel waarom hij er zo graag woont en de kans is groot dat hij begint over de rust en de nabijheid van de natuur. Maar tegelijkertijd heb je er wel gewoon alle dagelijkse voorzieningen bij de hand. Voor je boodschappen kun je terecht bij drie supermarkten, de bakker en slager en bijvoorbeeld de apotheek. Maar er valt in Meijel nog veel meer te shoppen. Bloemen, boeken, meubels, doe-het-zelf-artikelen, verse vis, fietsen, schoenen, kleding, witgoed, ambachtelijk ijs, woningstoffering en nog veel meer; je hoeft er het dorp niet voor uit.

Genieten van een hapje of drankje buiten de deur

Als poort naar de Peel is Meijel voor veel wandelaars en fietsers het favoriete start- of eindpunt van hun omzwervingen door de natuur. Geen wonder dat het dorp rijkelijk is bedeeld met smakelijke en sfeervolle horecagelegenheden. Voor een drankje of een hapje buiten de deur is er altijd wel een plekje vrij op een zonnig terras of in een van de gezellige uitspanningen in het centrum of in het landelijk gebied.

Te voet naar school

Voor kinderen is opgroeien in Startebos één groot feest, met zoveel plek om te spelen en avonturen te bleven. De school en kinderopvang liggen vlak in de buurt, dus daar kun je ze gewoon lopend naartoe brengen. En als de kids oud genoeg zijn, lopen of fietsen ze er natuurlijk zelf heen. In een verkeersluwe en gemoedelijke buurt als Startebos kunnen kinderen nog gewoon kind zijn.

Peelgeluk voor jou & Meijel

Peelgeluk is een beleving voor iedereen. Het is een emotie die je moet voelen; samen met andere Meijelse inwoners en onze gasten!

Hier vindt je alle relevante informatie over Meijel zoals recreatie, wonen, evenementen en zelfs een interactieve kaart van Meijel.

Ga naar Peelgeluk.nl

#

Een impressie van Meijel