#woneninmeijel

“De locatie is gewoon zó mooi, dat vind je nergens.”

Heimwee naar Startebos

Na de zomer verhuizen Sharon (29) en Jaap (31) naar Startebos. Voor de tweede keer alweer, want ze woonden eerder al zes jaar aan de Groeneveld.

Maar na de komst van dochters Isa (3) en Lis (1,5) werd het tijd voor een huis met meer ruimte, liefst vrijstaand. Al snel vonden ze de perfecte woning. Die moest wel nog gebouwd worden. Jaap: “Ons huis was binnen een dag verkocht. Gelukkig kunnen we zolang terecht in het huis van mijn broer.”

Interview

Terug naar Startebos dus. Al hebben ze getwijfeld over een huis in Panningen, waar Sharon vandaan komt en werkt als buurtverpleegkundige. “Voor mij maakt het niet zo veel uit”, zegt Jaap. Ik moet voor mijn werk, als hoofdplanner infrastructurele werken bij een bouwbedrijf, in het hele land zijn.” Maar uiteindelijk besloten ze toch in Meijel te blijven. “De locatie is gewoon zo mooi, dat vind je nergens.”

Paradijs voor kinderen

Sharon somt op: “Startebos ligt heel centraal, je hebt sportclubs in de buurt, winkels vlakbij en de speeltuin is gewoon een paradijs voor kinderen. Het ligt bovendien vlakbij de basisschool met kinderdagverblijf. Die staat heel goed aangeschreven. En het ligt natuurlijk aan het bos, perfect voor de hond dus. Die heeft nog wel het meest heimwee naar Startebos!”

En dan vonden ze er ook nog eens een woningtype dat precies past bij hun wensen. “We konden ook kiezen voor een grotere kavel, maar zoveel ruimte hebben we nu ook weer niet nodig. Dan kiezen we liever voor wat meer luxe”, zegt Sharon. “Nou, luxe”, reageert Jaap. “We gaan geen gekke dingen doen hoor. Maar ons vorige huis was vrij standaard, nu hebben we langer nagedacht over wat we willen. Inbouwspotjes bijvoorbeeld, vloerverwarming, een douche én een bad, een inloopkast op de slaapkamer. We laten de garage meteen isoleren, er komt geen poort in maar gewoon ramen. Dat wordt de speelkamer voor Lis en Isa. De meiden krijgen allebei een even grote slaapkamer, zodat ze daar nooit ruzie over kunnen krijgen.”

Tuinhuis

De leefkeuken komt aan de achterzijde, met openslaande tuindeuren. “Maar daar komt nog wel wat anders over een jaar of vijf”, verwacht Sharon. “Een aanbouw of zo. We blijven toch altijd bezig. Je wilt vooruit hè.” Ze verheugt zich al op het houten tuinhuis achter in de tuin met een overkapping waar je lekker kunt zitten. Ook de details worden niet vergeten. Zoals een aansluiting voor een gashaard, en een buitenkraantje. Wel zo handig om dat meteen mee te nemen in de plannen. “Dat is zo fijn aan nieuwbouw. Alles is nieuw en je kunt het meteen precies zo laten maken als je wil.”

De keuken is inmiddels uitgezocht. Hoogglans wit gaat ‘ie worden. Met een kookeiland, glundert Sharon. “Wel 1000 keukens heb ik bekeken. Ik zat zo’n beetje elke avond op Pinterest. Nu moeten we de badkamer gaan uitkiezen.” Jaap laat de inrichting met een gerust hart aan zijn vrouw over. “Ik heb alle vertrouwen in haar.”