#woneninmeijel

“In Meijel kijken de mensen nog naar elkaar om.”

Trots op Meijel

Niet veel mensen kopen op hun 22ste al een stuk grond om een huis te bouwen, beseft Teun Heldens (inmiddels 24).

Maar met zijn ondernemersgeest gaat hij een uitdaging niet snel uit de weg. En lukte het hem bovendien om het project behapbaar te houden, ondanks zijn bijzondere wensen.

Interview fam. Teun Heldens

“Na dit interview kleed ik me om en ga ik texen”, zegt Teun op een stralende woensdagochtend in zijn nieuwe woning in Startebos. “Ik doe veel zelf, zo komen de bouwkosten meteen al lager uit dan de dagwaarde.” De bouw startte in september vorig jaar. Inmiddels zijn de keuken en de badkamer geplaatst, en liggen de zonnepanelen op het dak. “Nu zie je echt hoe het gaat worden. Over anderhalve maand hoop ik er te wonen. Voorlopig in m’n eentje, maar je weet natuurlijk nooit wat de toekomst brengt.”

Anno 2017

Teun hield het ontwerp van zijn woning redelijk basic. De enige uitspatting die hij zich veroorloofde is de natuurstenen omlijsting rond de voordeur en het raam aan de voorzijde. ‘Anno 2017’ staat in Romeinse cijfers in de fries gegraveerd. Een ander bijzonder onderdeel van de woning is de grote werkruimte aan de achterkant. Teun is al sinds zijn veertiende ondernemer. Hij koopt partijen gebruikte laptops die uit de lease komen en verkoopt ze aan particulieren. Nu nog vanuit de garage van zijn ouderlijk huis, maar binnenkort kan hij in zijn nieuwe bedrijfsruimte aan de slag. Er is een aparte ingang en toilet voor klanten en de trap leidt naar de voorraadruimte op de eerste verdieping.

Graag in Meijel

Dat Teun zijn huis in Meijel bouwt, ligt voor de hand. “Mijn klantenkring zit hier en bovendien: ik ben gewoon heel graag in Meijel. Hier kun je rustig leven, maar er zijn toch genoeg voorzieningen. Er is een divers winkelaanbod, veel horeca en er is altijd wat te doen. Het dorp trekt heel wat toeristen en de terrasjes zitten altijd vol. Twee jaar geleden is het dorpsplein heel mooi opgeknapt. Het is opnieuw bestraat en er is een mooie nieuwe fontein. De make-over was een initiatief van het dorpsoverleg, samen met de ondernemers en bewoners. Ook veel ondernemers besloten extra te investeren in hun bedrijfspand. Het dorpscentrum is er echt door opgebloeid.”